Besimtaret myslimane kremtojnë festen e Fiter Bajramit. Edhe këtë vit, falja e Bajramit ne kryeqytet eshte kryer ne bulevardin kryesor. Qe heret ne mëngjes, qindra besimtare te moshave te ndryshme, janë mbledhur ne shesh per te falur Namazin e Bajramit. Myftiu i Tiranës gjate mesazhit te tij, uroi mbare besimtaret per festen e madhe. Festa e Fiter Bajramit shënon edhe përfundimin e muajit te sakrificës, Ramazanit. Sipas riteteve fetare, myslimanet para ditës se festes, ndihmojnë me ushqime te varfrit ne mënyre qe ta kremtojnë bashke këtë dite. Ndërsa pas faljes se Bajramit, myslimanet vijojnë me urime tek njeri-tjetri dhe dreken karakteristike te festes.